Blogiarkisto

  • Webinaari: Do science, art and technology spice up future food experiences?
    Kuvan teoksen on suunnitellut Sebastian Tedesco. Miten tiede, taide ja teknologia voivat maustaa tulevaisuuden ruokailukokemuksia? Turun yliopiston Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskuksen järjestämässä tilaisuudessa esitellään kansainvälisen ja monitieteisen yhteistyöryhmän tämän syksyn tuloksia. Tilaisuudessa nähdään muun muassa esityksiä virtuaalitodellisuuden ja lisätyn todellisuuden maustamasta ruoasta, moniaistisista ruokailukokemuksista ja mikrobien vaikutuksista elintarvikkeisiin. Tilaisuus on englanninkielinen. Toivotamme kaikki kiinnostuneet tervetulleiksi seuraamaan ohjelmaa Zoomissa. Aika: 10.12.2021 klo 12.00-14.00Paikka: Tilaisuutta voi seurata etäyhteydellä Zoomissa tämän linkin kautta. Englanninkielinen ohjelma alla. Webinar Program at 12.00–14.00 Welcome and introduction Can science, art and technology spice up future food experiences? – Anu Hopia, University of Turku Session 1 – Fermenting microbes …

    Webinaari: Do science, art and technology spice up future food experiences? Lue lisää »

  • My Flavoria -joulukalenteri käynnistyy 1.12.
    My Flavoria -joulukalenteri tulee taas! Kiitoksena kuluneesta vuodesta ja sovelluksen käytöstä tarjoamme My Flavoria -käyttäjille päivittäin vaihtuvan edun, kun oman lounaansa rekisteröi sovellukseen kampanja-aikana 1.-17.12.2021.
  • Ruokatutkimus Flavoriassa® joulukuussa – ilmoittaudu mukaan!
    Flavoriassa järjestetään joulukuussa ruokatutkimus, jossa tutkitaan suomalaisten ruokavalintoja ja ruokahävikkiä. Ilmoittautuminen tutkimukseen on parhaillaan käynnissä ja mukaan mahtuu 240 vapaaehtoista. Voit valita itsellesi sopivan ajankohdan tarjolla olevista päivistä 8.12., 14.12. tai 15.12. Tutkimuksen yhteydessä tarjottava ateria on ilmainen ja siihen sisältyy kahvi tai tee. Tutkimuksen kohderyhmä ja kulku Tutkimuksen tavoitteena on tutkia suomalaisten ruokavalintoja ja ruokahävikkiä Flavoria®-tutkimusravintolassa. Tutkimukseen etsitään 240 vapaaehtoista 18-65-vuotiasta, joiden ruokavalioon kuuluu liha ja joilla ei ole ruoka-ain​eallergioita tai -intoleransseja. Ruokavalinnat tallennetaan vaakateknologian ja valokuv​ien avulla – itse osallistujia ei kuitenkaan kuvata. Tutkimuskäynnillä tarjottava ateria on ilmainen, ja siihen kuuluu jälkiruokakahvi/-tee. Tutkimukseen osallistumin​​​en kestää noin 45 minuuttia, mutta todellinen kesto …

    Ruokatutkimus Flavoriassa® joulukuussa – ilmoittaudu mukaan! Lue lisää »

  • Vierailevana tutkijana Flavoriassa: Signe Lund Mathiesen
    Loka-marraskuussa 2021 saimme vieraaksemme Århusin yliopistosta tohtorikoulutettava Signe Lund Mathiesenin, joka toteutti Flavorian Aistikattilassa mielenkiintoisen, musiikkia ja ruokaa yhdistävän kuluttajatutkimuksen. Tässä kirjoituksessa annamme Signen kertoa omin sanoin tutkimuksestaan ja ajastaan Turussa ja Turun yliopistossa: I am a PhD student from the Department of Food Science at Aarhus University, Denmark. My project is entitled “Musical Meals: How environmental sonic cues can influence eating experiences”, and it is all about investigating the relationship between the sounds in our surroundings, the food we eat, and how we eat it. I was about halfway through my PhD when I first learned about Flavoria and …

    Vierailevana tutkijana Flavoriassa: Signe Lund Mathiesen Lue lisää »

  • TET-harjoittelussa Flavoriassa – ysiluokkalaisen kokemuksia
    Marraskuun ensimmäisellä viikolla saimme vieraaksemme TET-harjoittelija Markku Robertin, joka pääsi viikon aikana tutustumaan sekä Flavorian että Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskuksen (FFF) toimintaan erilaisten tehtävien kautta.