Tieteellis-gastronominen ruokaklubi

Turun yliopiston elintarvikekehityksen tutkimusprofessori Anu Hopia on luotsannut yhdessä keittiömestari ja tietokirjailija Tatu Lehtovaaran kanssa luonnontieteellis-gastronomista ruokaklubia Helsingin suunnalla jo vuodesta 2009 alkaen. Syksyllä 2021 klubia alettiin järjestää Helsingin toteutuksen rinnalla myös Turussa Flavorian Aistikattilassa. Tatu siirtyi Helsingin toteutuksesta muihin tehtäviin ja uudeksi yhteistyökumppaniksi saatiin Hotelli- ja ravintolamuseo – ja tapaamisia rikastuttamaan heidän kulttuurihistoriallinen osaamisensa. Uudistunut klubi sai nimekseen Tieteellis-gastronominen ruokaklubi (TG-klubi).

Turussa tapahtumista vastaavat Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskuksen Pauliina Ojansivu ja Jaakko Räkköläinen. Klubi-illoissa kaupunkien välillä on etäyhteys, ja ryhmässä keskitytään tarkastelemaan ruokaa, ruoanlaittoa ja ruoasta nauttimista sekä luonnontieteellisestä että gastronomisesta näkökulmasta. Illat ovat maksuttomia ja avoimia kaikille kiinnostuneille.

Kuukausittain vaihtuva teema

Klubi kokoontuu pääsääntöisesti aina kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona klo 17 – 19, ja illan teema julkaistaan noin viikko etukäteen Anu Hopian Molekyyligastronomia-blogissa sekä Flavorian etusivulla ajankohtaisissa uutisissa.

Klubi järjestetään samaan aikaan sekä Helsingissä että Turussa, ja keskustelua kahden kaupungin välillä käydään etäyhteydellä. Illat ovat luonteeltaan hyvinkin vapaamuotoisia, ja niihin sisältyy aina lyhyt teoreettinen pohjustus valitusta teemasta sekä jonkinlainen koe ja sokkotesti, jossa päästään maistelemaan ruokanäytteitä.

Klubi-iltojen anti ja tulokset kootaan jälkikäteen julkaistaviin kirjoituksiin, joihin voi tutustua täällä.

Missä ja miten?

Turun klubi järjestetään Turun yliopiston tiloissa sijaitsevassa Aistikattilassa, ja niihin ilmoittaudutaan etukäteen ruokaklubin nettisivuilta. Liitythän ruokaklubin sähköpostilistalle niin saat kutsun jokaiseen tilaisuuteen ensimmäisten joukossa.

Aistikattila
Medisiina D -rakennus
Kiinamyllynkatu 10
20520 Turku

Katso karttalinkki

Lisätietoja:
Pauliina Ojansivu
pauliina.ojansivu@utu.fi
+358 40 152 7840

Syksy 2022

Keskiviikko 7.12.2022 klo 17–19: Tulevaisuuden ruoka – Klikkaa tästä ilmoittautumiseen

Huom. Yllä oleva ilmoittautumislinkki on tarkoitettu Turun toteutusta varten. Mikäli osallistut tapahtumaan Helsingissä, pääset ilmoittautumaan Hotelli- ja Ravintolamuseon sivuilla täällä.

Aiemmat teemat


Liity sähköpostilistallemme

Jos olet kiinnostunut saamaan tietoa Tieteellis-gastronomisesta ruokaklubista ja tulevista tapahtumista, voit liittyä sähköpostilistallemme oheisella lomakkeella. Antamiasi tietoja käytetään vain klubiin liittyvistä asioista tiedottamiseen, ja käsittelemme henkilötietojasi tämän tietosuojailmoituksen mukaisesti.