Hävikkiviikolla 13.–19.9.2021 muistutetaan ruokahävikin vähentämisen tärkeydestä ja syödään viimeistä murua myöten

Kuluttaja-lehti järjestää tänä vuonna jo yhdeksättä kertaa Hävikkiviikko-kampanjan, jonka tavoitteena on nostaa ruoan arvostusta ja kertoa ruokahävikin vähentämisen tärkeydestä. Ruokahävikkiä syntyy ruokaketjun kaikissa vaiheissa, mutta kolmen kärjessä ovat kotitaloudet, elintarviketeollisuus ja ravitsemispalvelut. Yhdessä Flavorian ravintolapalveluista vastaavan Sodexon kanssa haluammekin haastaa kaikki Flavorian asiakkaat kiinnittämään huomiota itse tuottamaansa hävikkiin ei ainoastaan näin teemaviikolla, vaan ympäri vuoden! Hävikkiviikon kunniaksi Flavorian astianpalautuspisteen läheisyyteen on tuotu näyttö, jolta voit seurata ravintolassa syntyvän lautashävikin määrää sekä muuta ruokailudataa. Sodexo lanseeraa myös Viimeistä murua myöten -kampanjan!

Hävikki minimiin Flavoriassa

Flavoriassa seurataan tarkasti niin ruoanvalmistuksen yhteydessä kuin lounasannoksistakin syntyvän hävikin määrää. My Flavoria® -ruokatietosovelluksen käyttäjät voivat omien lounasannostensa ravintotietojen lisäksi seurata sovelluksessa myös biojätemäärää, joka kustakin omasta annoksesta syntyy. Jos lautasliinat kierrättää asianmukaisesti biojätteenä, sovelluksen tiedoissa biojätettä näkyy noin kaksi grammaa, vaikka varsinaista lautashävikkiä ei olisi syntynyt.

Flavorian ravintolatoiminnasta vastaavan Sodexon kaikissa ravintoloissa viime vuonna tarjolla olleesta syömäkelpoisesta lounasruoasta päätyi roskiin yli 300 000 kilogrammaa – määrä vastaa yli 3000 ruokailijan annosta joka ikinen päivä. Kolmannes tästä jäi yli lautastähteinä, ja loput jouduttiin tarjoiluajan päätyttyä heittämään pois.

– Flavoriassa pyrimme minimoimaan syömäkelpoisen ruoan heittämisen bioroskikseen. Meillä on mahdollisuus ruoan kotiin ostamiseen 10 minuuttia ennen lounasajan loppumista. Lopun yli jäävän ruoan sekä kahvilasta myymättä jääneet sämpylät ja pullat myymme ResQ-sovelluksen kautta, kertoo Sodexon palvelupäällikkö Minna Karjalainen.

Sodexo on julkaissut hävikkiviikon kunniaksi Viimeistä murua myöten -kampanjan, joka näkyy myös Flavorian lounasravintolassa.

– Tämä tarkoittaa sitä, että jos jokin ruokavaihtoehto loppuu lounasajan loppupuolella, sitä ei enää tehdä lisää. Loppuneen ruoan kohdalle laitetaan tarra, joka kertoo, että vaihtoehto on myyty loppuun viimeistä murua myöten. Kerromme päivittäin Sodexon Instagramissa, miten kampanja etenee, jatkaa Karjalainen.

Jaa omat hävikkivinkkisi somearvonnassamme ja voita ilmainen lounas Flavoriassa

Flavorian Facebook-sivulla on käynnissä hävikkiviikon ajan 13.–19.9.2021 arvonta, jossa palkintona on ilmaiset lounaat kolmelle henkilölle. Osallistuminen on helppoa – kirjoita arvontapostauksen kommentteihin omat vinkkisi ruokahävikin vähentämiseen!

Tutustu arvonnan sääntöihin täällä

Vinkkejä hävikin vähentämiseen lounasruokailun yhteydessä

Meistä jokainen voi edistää hävikin vähentämistä pieninkin teioin. Tässä muutamia vinkkejä, joita voit soveltaa myös Flavoriassa:

1) Ota lautaselle ruokaa nälän eikä tottumuksen mukaan.

2) Hyödynnä mahdollisuus ostaa ruokaa kotiin 10 minuuttia ennen lounaslinjastojen sulkeutumista.

3) Pelasta hävikkivaarassa olevaa lounasruokaa käyttämällä ResQ-sovellusta. Hävikkiruoka-annos on noudettavissa Medisiina D:n aulapalveluista arkisin klo 15.30 mennessä.

Lue lisää Sodexon ruokahävikkikampanjasta

Lue lisää Hävikkiviikosta