Tule mukaan katseenseurantatutkimukseen Flavoriaan

Haluamme kehittää Flavoria®-tutkimusravintolan lounaslinjaston sekä My Flavoria® -sovelluksen tutkimuskäyttöä. Etsimme pilottitutkimukseemme 8–10 vapaaehtoista osallistujaa, joiden lounaan valinta tallennetaan Tobii Pro Glasses 2 -katseenseurantalaseilla. Ruokailun jälkeen osallistujia haastatellaan. Tutkimus toteutetaan osallistujille sopivina ajankohtina 5.5.31.5.21, jolloin Flavoria®-tutkimusravintolan lounaslinjasto on avoinna arkisin klo 10:30–13:00. 

Edellytykset osallistumiselle
Tutkimukseen osallistuminen edellyttää My Flavoria -ruokatietosovelluksen lataamista ja käyttöönottoa. Sovellus on ladattavissa maksutta Google Play Kaupasta ja Applen App Storesta. Rekisteröitymiseen tarvitaan toimiva sähköpostiosoite. Lisätietoa sovelluksesta on tällä sivulla.

HUOM. Katseenseurantalasien käytön takia voimme valitettavasti ottaa mukaan vain osallistujia, jotka eivät tarvitse lounaslinjastoa käyttäessään silmälaseja (piilolinssejä voi sen sijaan käyttää vapaasti). 

Tutkimuksen kulku
Pilottitutkimuksen tavoitteena on kehittää tutkimusmenetelmiä, joiden avulla voimme paremmin ymmärtää Flavoria®-lounasravintolan asiakkaiden ruokavalintoja ja ruokahävikkiä. Valittuaan lounaansa osallistuja voi vapaasti ruokailla Flavorian yhteydessä sijaitsevassa rauhallisessa Aistikattila®-moniaistitilassa tai ravintolassa muiden asiakkaiden kanssa. Ruokailun jälkeisessä haastattelussa keskustellaan ruokavalinnoista katseenseurantalasien kuvaaman videon pohjalta ja yleisemmin ravitsemuksesta, My Flavoria -sovelluksesta ja lounaskäyttäytymisestä. Tutkimuksen yhteiskesto ruokailuineen on n. 90 min. Tarjoamme osallistujille kiitoksena ilmaisen lounaan, kahvin/teen ja pienen jälkiruoan. 

Teemme kaikkemme koronariskin minimoimiseksi ja osallistujan terveyden suojelemiseksi ja tästä syystä pidämme huolta turvajärjestelyistä Turun yliopiston ohjeistuksen mukaisesti. Kasvomaskeja ja käsidesiä on saatavilla tutkimustilanteessa. 

Lisätiedot ja ilmoittautuminen
Voit varata itsellesi sopivimman tutkimusajankohdan Doodle-kyselystä, johon pääset klikkaamalla alla olevaa painiketta. Tutkija ottaa sinuun yhteyttä sähköpostitse muutamaa päivää ennen varaamaasi ajankohtaa.


Mikäli mieleesi tulee mitä tahansa kysyttävää, otathan rohkeasti yhteyttä!

Parhain terveisin,
Esa-Pekka Nykänen 
Projektitutkija 
Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskus, Turun yliopisto 
Email: esa-pekka.nykanen@utu.fi 
Puh: +358 45 320 5285