Tervetuloa Flavoria Innovation Festivalin kick off -tapahtumaan 14.11.

VarsiFood-hanke järjestää yhteistyössä Flavoria-tutkimusalustan ja Turun yliopiston kauppakorkeakoulun kanssa viikon kestävän innovaatiotapahtuman, jossa opiskelijatiimit pääsevät ratkomaan aitoja yritysmaailman haasteita. Flavoria Innovation Festival käynnistetään maanantaina 14.11. kaikille avoimella avausohjelmalla, jonka jälkeen opiskelijatiimit pääsevät aloittamaan työskentelynsä. Tapahtumaan on ennakkoilmoittautuminen, ja toivotamme kaikki aiheesti kiinnostuneet osallistumaan avaukseen.

Flavoria Innovation Festivalin aiheet liittyvät ruokaketjuun ja erityisesti kestävään kehitykseen. Ruokaketjun haasteiden ratkaiseminen edellyttää eri alojen asiantuntemusta:

– Ruokaketjun kehittäminen on yksi merkittävä tekijä siinä, että voimme saavuttaa yhteisiä ilmastotavoitteita. Globaalin ruokaketjun uudistamisella voidaan ehkäistä esimerkiksi ilmastokriisiä ja luontokatoa, sanoo tapahtuman koordinaattori Emma Sivula Turun yliopistosta.

Opiskelijoita innovaatioviikolle on kutsuttu monialaisesti Turun yliopistosta, Turun ammattikorkeakoulusta, Åbo Akademista ja Ammattiopisto Liviasta.

Avaustapahtuma 14.11.

Innovaatioviikon avaustapahtumassa kuullaan lisää viikon taustoista sekä mukana olevista yrityshaasteista – tänä vuonna opiskelijatiimit pääsevät ratkomaan Leipomo RosteninJalostajan sekä Sodexon esittämiä haasteista. Pääset tutustumaan yrityshaasteisiin tarkemmin täällä.

Aiheeseen herättelevät tapahtuman vierailevat puhujat sarjayrittäjä Ronny Eriksson ja työelämäprofessori Reetta Kivelä. Eriksson avaa puheenvuorossaan polkua ideasta innovaatioksi, ja Kivelä ruokaketjun haasteista sekä toimintatapojen kehityksestä ilmastotavoitteiden saavuttamiseksi.

Aika ja paikka:

Maanantaina 14.11. klo 12:15-14:00

Osmo Järvi -sali, Medisiina A-C, Kiinamyllynkatu 10, Turku

Ohjelma (englanniksi):

12.15 Flavoria Innovation Festival – Introduction to the Innovation Week and Company Challenges

12.30 From Idea to Innovation – sarjayrittäjä Ronny Eriksson

13.00 The Challenges of the Food Chain, the Role of the Development of Operating Methods in the Implementation of Climate Goals – työelämäprofessori Reetta Kivelä

13:30 Coffee and time for discussion

Ilmoittautuminen:

Muita kuin innovaatioviikolle osallistujia opiskelijatiimien jäseniä pyydämme ilmoittautumaan etukäteen täällä.

VarsiFood-hanketta rahoitetaan REACT-EU-rahoituksella osana Euroopan unionin covid-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia.