Tervetuloa maaliskuun TG-klubiin – aiheena säilöminen

Tieteellis-gastronominen ruokaklubi järjestetään seuraavan kerran keskiviikkona 1.3., jolloin aiheena on säilöminen. Illan aikana käsitellään niin säilömisen strategioita kuin historiaakin, ja toteutetaan tuttuun tapaan maistelemalla aistinvarainen arviointi. Mukaan ovat tervetulleita kaikki aiheesta kiinnostuneet – huomioithan kuitenkin, että Turun ja Helsingin toteutuksiin on erilliset ilmoittautumislomakkeet.

Ruoan säilyminen pilaantumattomana on yksi ihmiskunnan varhaisimpia haasteita, johon keksityistä ratkaisuista useat ovat käytössä tänäkin päivänä. Ruokaa on muun muassa fermentoitu ja suolattu, ja säilömisessä on myös hyödynnetty luonnosta löytyviä säilöntäaineita, kuten puolukoiden bentsoehappoa. 1800-luvun puolivälissä kehitettiin säilykkeiden valmistus.

Maaliskuun TG-klubissa keskiviikkona 1.3. klo 17-19 tarkastellaan eri säilöntämenetelmien toimintaa ja historiaa, ja tutustutaan aistinvaraisesti arvioiden esimerkkituotteisiin. Ilta on tuttuun tapaan kaikille avoin ja maksuton, mutta pyydämme ilmoittautumaan etukäteen alla olevien linkkien kautta.

Tapahtuma-aika ja -paikka (Turun toteutus):

Keskiviikko 1.3.2023 klo 17-19

Aistikattila
Medisiina D -rakennus
Kiinamyllynkatu 10
20520 Turku

Mikä Tieteellis-gastronominen ruokaklubi?

Tieteellisgastronominen ruokaklubi – tuttujen kesken TG-klubi – on Turun yliopiston sekä Hotelli- ja ravintolamuseon yhteinen avoin tapahtuma, joka kokoontuu joka kuun ensimmäisenä keskiviikkona, kesä- ja joulutaukoja lukuun ottamatta. Klubi-illoissa kaupunkien välillä on etäyhteys, ja ryhmässä keskitytään tarkastelemaan ruokaa, ruoanlaittoa ja ruoasta nauttimista luonnontieteellisestä, kulttuurihistoriallisesta ja gastronomisesta näkökulmasta. Turussa tapahtumista vastaavat Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskus ja Flavoria-tutkimusalusta. Turun tapahtumien vetäjinä toimivat Pauliina Ojansivu ja Jaakko Räkköläinen. Helsingissä vetäjinä toimivat Anu Hopia ja Anni Pelkonen.

Lue lisää klubista

Ruokaklubin sähköpostilistalla kuulet ensimmäisenä uusista teemoista ja tapaamisista

TG-klubin Turun toteutukselle on perustettu oma sivu sekä sähköpostilista, jonka kautta tiedotamme uusista teemoista ja tapaamisista.

Pääset liittymään listalle klikkaamalla tästä.