Tervetuloa osallistumaan välipalatutkimukseen

Tule mukaan tutkimukseen, jossa selvitetään välipalatuotteiden miellyttävyyttä sekä ruokamieltymyksiin yhteydessä olevia tekijöitä. Osallistumalla valitset ja nautit välipalatuotteita kaksi kertaa viikossa kuukauden ajan.

Saatat soveltua tutkimukseen, jos olet 18−45-vuotias, vietät säännöllisesti aikaa Turun yliopiston Medisiinalla huhti-toukokuussa, eikä sinulla ei ole maito- tai vilja-allergiaa tai keliakiaa.

Tutkimuksen sisältö

  • Kun haet mukaan tutkimukseen, selvitämme ensin ruokavalintoihisi vaikuttavia tekijöitä sähköisellä kyselylomakkeella. Kyselyn täyttämisen jälkeen ilmoitamme, mikäli sovellut mukaan tutkimukseen.
  • Erillisellä tutkimuskäynnillä selvitämme muun muassa yksilöllisiä mieltymyksiäsi ja aistiesi herkkyyttä aistinvaraisen arvioinnin avulla. Lisäksi sinua pyydetään arvioimaan suolaisia ja makeita välipalatuotteita.
  • Lopuksi pyydämme sinua hakemaan Medisiinalta välipalatuotteen 2 kertaa viikossa 4 viikon ajan ja syömään sen normaalin välipalan tavoin. Välipalan nauttimisen yhteydessä täytät lyhyen kyselyn liittyen välipalan valintaan ja sen miellyttävyyteen. 

Ilmoittautuminen

Lisätietoja tutkimuksesta antaa:
Ella Koivuniemi
Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskus, Turun yliopisto
paraspala@utu.fi