Blogiarkisto

Osallistu tutkimukseen Aistikattilassa 8.12.2025–6.2.2026

Tervetuloa osallistumaan tutkimukseen, jossa selvitetään ympäristön vaikutusta ruoan miellyttävyyden kokemukseen ja fysiologisiin vasteisiin.

Caset

Vieraileva tutkija Flavoriassa: Noor Fajrina Farah Istiani

Tammikuussa 2024 meillä oli ilo toivottaa tervetulleeksi Flavoriaan vieraileva tutkija, Noor Fajrina Farah Istiani, Campania Luigi Vanvitellin yliopistosta Napolista Italiasta. Noor on sisustusarkkitehti ja väitöskirjatutkija SENS i-Lab -laboratoriossa, joka on suunniteltu ihmisten sekä fyysisten ja virtuaalisten ympäristöjen ja järjestelmien luomiseen, kehitykseen ja testaukseen.

Lue lisää
Tutkimus

Osallistu moniaistiseen pilottitutkimukseen Aistikattilassa 12.–14.3. 

Tervetuloa mukaan moniaistiseen pilottitutkimukseen, jossa pääset arvioimaan tekoälyllä luotuja ympäristöjä sekä laktoosittomia jogurtteja. Tutkimussarjan ensimmäinen pilotti oli helmikuussa, ja kolmas eli varsinainen tutkimus järjestetään elo–syyskuussa. Jos osallistuit ensimmäiseen pilottiin, voit silti osallistua tähän ja kolmanteen tutkimusosioon, mutta mitään velvoitetta siihen ei ole.

Lue lisää
Tutkimus

Tervetuloa osallistumaan lounasruokailututkimukseen Flavoriaan

Turun yliopiston Flavoria®-tutkimusravintolassa toteutetaan maalis-huhtikuussa Ruokakokemukset itsepalveluravintolassa -tutkimus. Tutkimus osa Business Finlandin rahoittamaa Dining Flow -projektia, jossa tutkitaan ruokailijoiden ja ruokapalvelun tuottajien kokemuksia ja kestävyyttä itsepalveluravintoloissa.

Lue lisää
Ruokaklubi

TG-klubin kevään 2024 teemat julkaistu

Tieteellis-gastronominen ruokaklubi jää lyhyelle joulutauolle ja palaa taas helmikuussa 2024 uusin mielenkiintoisin teemoin! Kevätkausi starttaa ystävänpäivänä eli 14.2.2024, jolloin teemana on suklaa. Klubi-illat ovat maksuttomia ja avoimia kaikille kiinnostuneille.

Lue lisää
Ruokaklubi

TG-klubin teemana 15.11. olut – tervetuloa mukaan

Syyskauden Tieteellis-gastronomiset klubi-illat potkaistiin käyntiin syyskuussa kolmella paikkakunnalla – Turussa, Helsingissä ja uutena myös Seinäjoella. Nyt marraskuussa teemana on olut. Vielä ehdit ilmoittautua mukaan Turun iltaan!

Lue lisää
Ruokaklubi

Lokakuun TG-klubissa 11.10. ollaan leivällisen pöydän ääressä

Syyskauden Tieteellis-gastronomiset klubi-illat potkaistiin käyntiin syyskuussa sokeriteemalla kolmella paikkakunnalla – Turussa, Helsingissä ja uutena myös Seinäjoella. Nyt lokakuussa syvennytään leivän maailmaan.

Lue lisää