Monipuoliset tutkimusmahdollisuudet
Lounasravintolassa ja kahvilassa voi seurata mm. ruokavalintoja ja biojätteen määrää sekä havainnoida ruokailukokemusta, kun taas Aistikattila tuo asetelmaan moniaistisen ulottuvuuden. Tilojen lisäksi tutkimukseen on mahdollista yhdistää myös lounaslinjastoilta ja kahvilasta kertyvä data sekä My Flavoria -sovellus.
Tutkimusympäristöt
Aistikattila tuo tutkimusasetelmiin moniaistisen ulottuvuuden.
Lounasravintolan älykkäillä linjastoilla voi kerätä tietoa mm. ruokavalinnoista.
Kahvila soveltuu mm. uusien tuotteiden tai pakkausten testaamiseen.
Tutkijoiden kokemuksia Flavoriasta
Vieraileva tutkija Flavoriassa: Noor Fajrina Farah Istiani
Tammikuussa 2024 meillä oli ilo toivottaa tervetulleeksi Flavoriaan vieraileva tutkija, Noor Fajrina Farah Istiani, Campania Luigi Vanvitellin yliopistosta Napolista Italiasta. Noor on sisustusarkkitehti ja väitöskirjatutkija SENS i-Lab -laboratoriossa, joka on suunniteltu ihmisten sekä fyysisten ja virtuaalisten ympäristöjen ja järjestelmien luomiseen, kehitykseen ja testaukseen.
Aistikattilassa arvioitiin silakasta ja kaurasta valmistettuja pintxoja
Turun yliopiston Aistikattilassa järjestettiin pintxojen arviointi 29.5.-1.6.2023 yhteistyössä Basque Culinary Centerin kanssa. Pintxot ovat ruokia, jotka tarjoillaan pieninä suupala-annoksina.
Vierailevana tutkijana Flavoriassa: Signe Lund Mathiesen
Loka-marraskuussa 2021 saimme vieraaksemme Århusin yliopistosta tohtorikoulutettava Signe Lund Mathiesenin, joka toteutti Flavorian Aistikattilassa mielenkiintoisen, musiikkia ja ruokaa yhdistävän kuluttajatutkimuksen. Tässä kirjoituksessa annamme Signen kertoa omin sanoin tutkimuksestaan ja ajastaan Turussa ja Turun yliopistossa.