Molekyyligastronominen ruokaklubi goes Aistikattila – tervetuloa mukaan 11.10.

Turun yliopiston elintarvikekehityksen tutkimusprofessori Anu Hopia on luotsannut yhdessä keittiömestari ja tietokirjailija Tatu Lehtovaaran kanssa luonnontieteellis-gastronomista ruokaklubia Helsingin suunnalla jo vuodesta 2009 alkaen. Maanantaina 11.10. klo 17-19 klubi rantautuu ensimmäistä kertaa Turkuun ja Flavorian yhteydessä sijaitsevaan Aistikattilaan! Tämän mielenkiintoisen parituntisen aikana osallistujat pääsevät tutustumaan umamisiin sieniliemiin ja keskustelemaan vapaamuotoisesti illan teemasta. Jokaisessa klubissa tehdään myös teemaan liittyvä koe ja sokkotesti, jossa koenäytteet arvioidaan. Tervetuloa mukaan paikan päälle!

Lokakuun klubin teemana umamiset sieniliemet

Lokakuun ruokaklubissa pureudutaan sienten umamimakuun, jota kaikki osallistujat pääsevät arvioimaan. Klubi alkaa johdannolla ja esittelykierroksella, minkä jälkeen tiedossa on lyhyt teoriaosuus ja sienilienten sokkomaistatus. Aikaa jää myös vapaamuotoiseen keskusteluun.

Tutustu tarkemmin illan ohjelmaan Anu Hopian blogissa

Ruokaklubi järjestetään samaan aikaan sekä Helsingissä että Turussa, ja ajatuksia päästään vaihtamaan etäyhteydellä. Toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi paikan päälle Aistikattilaan!

Tapahtuma-aika ja -paikka:

Maanantai 11.10.2021 klo 17-19

Aistikattila
Medisiina D -rakennus
Kiinamyllynkatu 10
20520 Turku

Katso karttalinkki

Ilmoittautuminen:

Mukaan ensimmäiseen Turussa järjestettävään ruokaklubiin mahtuu 20 henkilöä. Ilmoittautuminen on käynnissä 11.10. klo 12 asti Turun yliopiston Konsta-järjestelmän kautta. Lisätietoja Turun tapahtumasta voi kysyä osoitteesta flavoria@utu.fi.


Mikä molekyyligastronominen ruokaklubi?

Molekyyligastronominen ruokaklubi eli MG klubi on Anu Hopian ja Tatu Lehtovaaran luotsaama LUONNONTIETEELLIS-GASTRONOMINEN RUOKAKLUBI, joka on avoin tapaaminen kaikille ruoasta kiinnostuneille. Klubitapaamisissa keskitytään tarkastelemaan ruokaa, ruoanlaittoa ja ruoasta nauttimista sekä luonnontieteelliseltä että gastronomiselta kantilta. Molekyyligastronomian hengessä siis mennään.

Klubia on järjestetty Helsingissä vuodesta 2009 alkaen, ja paikalle on ilmaantunut 6-60 ruokaharrastajaa ja -ammattilaista. Kaikki ruoasta kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita mukaan toimintaan!

Lokakuussa 2021 klubi järjestetään ensimmäistä kertaa kahdessa kaupungissa samaan aikaan.

Lue lisää klubista