Tule mukaan ruoan aistinvaraisen arvioinnin tutkimukseen Aistikattilaan

PÄIVITYS 18.10.: TUTKIMUSAIKOJA LISÄTTY MYÖS ILTAPÄIVÄÄN

Aistikattilassa järjestetään loka-marraskuussa mielenkiintoinen ruoan aistinvaraisen arvioinnin tutkimus, jonka tavoitteena on tutkia ruoan aistimista ja ruokailukokemusta erilaisissa moniaistisissa ympäristöissä. Tutkimuksen aikana osallistujat syövät lounasannoksen moniaistitila Aistikattilassa ja pääsevät arvioimaan oman ruokailukokemuksensa keskeisiä tekijöitä, kuten ruoan makua ja ruoasta nauttimista sekä ruokahalua ja kylläisyyttä. Samalla he vastaavat erilaisiin kysymyksiin, jotka liittyvät omaan mielialaan ja muihin vaikuttaviin tekijöihin. Kaikki osallistujat saavat yhden ilmaisen lounasannoksen, johon sisältyy vesi. Tutkimuksen päätyttyä tarjotaan vielä take away -kahvi tai -tee ja pieni snack.

Tutkimuksen kulku ja edellytykset osallistumiselle

Saavuttuasi Aistikattilaan saat lounasannoksen, joka sisältää kanasalaatin ja vettä. Sinut ohjataan istumaan erilliseen pöytään, minkä jälkeen saat ohjeet pöytään sijoitetun iPadin käyttöön ja kysymyksiin vastaamiseen. Tutkimuksen aikana on sallittua kommunikoida ainoastaan tutkijan kanssa. Ethän käytä omaa älypuhelinta tai muuta laitetta Aistikattilassa tutkimuksen aikana.

Ennen tutkimukseen osallistumista sinun on oltava syömättä ja juomatta 2 tunnin ajan. Vain veden juominen on sallittua.

Huom. Lounasannos sisältää maitotuotteita, gluteenia ja lihaa, minkä vuoksi se ei sovellu kasvissyöjille, vegaaneille ja/tai gluteeni- tai laktoosi-intoleranteille.

Edellytykset osallistumiselle:

  • Ikä 18-65 vuotta
  • Normaali näkö-, kuulo-, haju- ja makuaisti
  • Ei ruoka-allergioita

Kaikki osallistujat saavat yhden ilmaisen lounasannoksen, johon sisältyy vesi. Tutkimuksen päätyttyä tarjotaan vielä take away -kahvi tai -tee ja pieni snack.

Aika ja paikka

Tutkimukseen osallistutaan yhden kerran. Tutkimus toteutetaan Aistikattilassa (klo 10.30-16.30). Voit valita itsellesi sopivamman ajankohdan kolmesta aikavälistä, jotka ovat klo 10.30-12.00, 12.00-13.30 ja 15.00-16.30. Mikäli valitset ensimmäisen aikavälin, tutkimukseen on saavuttava vastaavasti joko klo 10.30-11, klo 12.00-12.30 tai klo 15.00-15.30. Tutkimukseen osallistuminen kestää noin 30 minuuttia, ja siihen liittyvät osiot ehtii suorittaa valitussa aikavälissä. Tutkimuksen todellinen kesto riippuu siitä, kuinka nopeasti syöt lounasannoksen.

Valittavissa olevat päivät:

6.–7. lokakuuta
11.–15. lokakuuta
18.–22. lokakuuta
25.–28. lokakuuta
1.–3. marraskuuta

Tutustu tutkimuksen tietosuojaselosteeseen klikkaamalla tästä

Tutkimus toteutetaan Århusin yliopiston ja Turun yliopiston Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskuksen yhteistyönä. Lisätietoja tutkimuksesta voi kysyä päätutkija Signe Lund Mathiesenilta (englanniksi):

signelma@food.au.dk
+45 2577 2779