Helmikuun MG-klubissa perehdytään kefiiriin – ilmoittaudu mukaan!

Kuva: Canva.

Helmikuun 2022 molekyyligastronomisessa ruokaklubissa (MG-klubi) perehdytään ystävänpäivänä 14.2. kefiirin maailmaan. Tapaaminen järjestetään sekä fyysisenä tapahtumana Aistikattilassa että etänä Zoomin välityksellä. Tapahtuma on maksuton.

Helmikuun MG-klubin asiantuntijavieraiksi saapuvat Seppo Salminen sekä Gabriel Vinderola, jotka kertovat tarkemmin kefiirin mikrobiologiasta. Gabriel saapuu vieraaksi Argentiinasta ja pitää oman luentonsa etänä. Lisäksi tutustutaan maistaen muutamaan erilaiseen kefiiriin. Fyysinen tapahtuma järjestetään Aistikattilassa, jossa tilaa on 20 ensimmäiselle ilmoittautuneelle. Mikäli et pääse paikan päälle Aistikattilaan, voit seurata tapaamista etänä Zoomin välityksellä.

Kefiiri itsessään on usein maitopohjainen juoma, joka valmistetaan lisäämällä nesteeseen kefiirinsiementä ja antamalla seoksen käydä huoneenlämmössä. Valmis tuote sisältää muun muassa terveysvaikutteisia probioottisia bakteereja.

Ilmoittautuminen:

Tapahtuma-aika ja -paikka:

Maanantai 14.2.2022 klo 17-19

Aistikattila
Medisiina D -rakennus
Kiinamyllynkatu 10
20520 Turku

Mikä molekyyligastronominen ruokaklubi?

Molekyyligastronominen ruokaklubi eli MG-klubi on Anu Hopian luotsaama luonnontieteellis-gastronominen ruokaklubi, joka on avoin tapaaminen kaikille ruoasta kiinnostuneille. Klubitapaamisissa keskitytään tarkastelemaan ruokaa, ruoanlaittoa ja ruoasta nauttimista sekä luonnontieteelliseltä että gastronomiselta kantilta. Tapaamisia järjestetään pääsääntöisesti joka kuun 2. maanantaina.

Klubia on järjestetty vuodesta 2009 alkaen, ja paikalle on ilmaantunut 6-60 ruokaharrastajaa ja -ammattilaista. Syksystä 2021 alkaen klubi-ilta on järjestetty samaan aikaan myös Turussa, Turun yliopiston Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskuksen toimesta. Turussa tapahtumista vastaavat Pauliina Ojansivu ja Jaakko Räkköläinen.

Kevään 2022 tapaamisia järjestetään ainoastaan Turussa, kun uutta paikkaa Helsingin toteutukselle etsitään.

Lue lisää klubista

Ruokaklubin sähköpostilistalla kuulet ensimmäisenä uusista teemoista ja tapaamisista

MG-klubin Turun toteutukselle on perustettu oma sivu sekä sähköpostilista, jonka kautta tiedotamme uusista teemoista ja tapaamisista.

Pääset liittymään listalle klikkaamalla tästä.