Aivotutkimusta Aistikattilassa – ilmoittaudu mukaan!

Turun yliopiston koordinoimassa FINSCI-hankkeessa tutkitaan oppimista ja päätöksentekoa monelta eri kantilta. Heinäkuusta alkaen Flavorian Aistikattila muuntuukin aivotutkimuslaboratorioksi, kun FINSCIn tutkijat käynnistävät tunteisiin ja oppimisen aivomekanismeihin liittyvän kokeensa. Siinä osallistujilta mitataan aivosähkökäyrää samalla kun he katsovat eri tunteita herättäviä videoita Aistikattilan tarjoamassa ainutlaatuisessa ympäristössä.

Edellytykset osallistumiselle ja ilmoittautuminen

Tutkimukseen haetaan nyt mukaan täysi-ikäisiä, oikeakätisiä ja suomen kieltä hyvin taitavia osallistujia. Mittaukseen kannattaa varata kaksi tuntia. Osallistumisesta saa halutessaan 20 euron lahjakortin.

Tutustuthan tutkimustiedotteeseen ennen ilmoittautumista.

FINSCI (Fostering Finnish Science Capital) on tutkimushanke, joka haluaa tutkia ja kasvattaa suomalaisten tiedepääomaa, jotta jokaisella olisi yhä paremmat edellytykset ymmärtää vaikkapa ilmastonmuutoksen kaltaisia ilmiöitä. Kun osaa tunnistaa oikean tiedon väärästä, pystyy tekemään tutkittuun tietoon perustuvia päätöksiä, eikä altista itseään humpuukille, mielipiteiden polarisoitumiselle ja manipuloinnille. Yhteinen tiedepääoma edistää yhteiskunnan oikeudenmukaisuutta ja tasa-arvon toteutumista. Tutustu hankkeeseen tarkemmin FINSCIn verkkosivuilla.