Monipuoliset tutkimusmahdollisuudet
Aistikattila tarjoaa mielenkiintoiset puitteet muun muassa co-creation-, tuote- ja ryhmähaastattelututkimusten järjestämiseen. Ympäristön vaikutuksia mittaavilla tutkimuksilla voidaan selvittää, miten tietynlainen audiovisuaalinen ympäristö tai lisätty todellisuus vaikuttaa esimerkiksi ruokailukokemukseen, käyttäytymiseen tai aistikokemukseen. Tutkimuksen kohteena voi yhtä lailla olla uusi teknologia.
Valmiiden moniaistiympäristöjen lisäksi tilaan voidaan luoda täysin kustomoituja ympäristöjä.
Kurkista Aistikattilaan
Aistikattila pähkinänkuoressa
Aistikattila on ensisijaisesti tutkimustila, mutta varaustilanteen salliessa sitä voi tiedustella myös erilaisiin tilaisuuksiin.
- Tilaa noin 45 henkilölle
- Yli 12 metriä leveä seinäpinta, jolle voi heijastaa kuvia ja videoita
- 8-kanavainen ääni bassokaiuttimella vaikuttavan äänimaailman luomiseen, mikrofoni
- Värivalaistus, älykäs ja ajastettava valaistuksen säätö
- Tilatuoksulaitteisto ja eri tuoksuja
- Tabletteja tutkimus- ja opetuskäyttöön
- Koekeittiö ja kattavat keittiövarusteet
- Valkokangas, konferenssikamera (Polycom Studio), esityskone ja projektori kokouskäyttöön
- Pöydät siirrettävissä ja yhdistettävissä
Aistikattilassa toteutettuja tutkimuksia
Vieraileva tutkija Flavoriassa: Noor Fajrina Farah Istiani
Tammikuussa 2024 meillä oli ilo toivottaa tervetulleeksi Flavoriaan vieraileva tutkija, Noor Fajrina Farah Istiani, Campania Luigi Vanvitellin yliopistosta Napolista Italiasta. Noor on sisustusarkkitehti ja väitöskirjatutkija SENS i-Lab -laboratoriossa, joka on suunniteltu ihmisten sekä fyysisten ja virtuaalisten ympäristöjen ja järjestelmien luomiseen, kehitykseen ja testaukseen.
Aistikattilassa arvioitiin silakasta ja kaurasta valmistettuja pintxoja
Turun yliopiston Aistikattilassa järjestettiin pintxojen arviointi 29.5.-1.6.2023 yhteistyössä Basque Culinary Centerin kanssa. Pintxot ovat ruokia, jotka tarjoillaan pieninä suupala-annoksina.
Vierailevana tutkijana Flavoriassa: Signe Lund Mathiesen
Loka-marraskuussa 2021 saimme vieraaksemme Århusin yliopistosta tohtorikoulutettava Signe Lund Mathiesenin, joka toteutti Flavorian Aistikattilassa mielenkiintoisen, musiikkia ja ruokaa yhdistävän kuluttajatutkimuksen. Tässä kirjoituksessa annamme Signen kertoa omin sanoin tutkimuksestaan ja ajastaan Turussa ja Turun yliopistossa.