MG-klubi taas 8.11. – tervetuloa mukaan

Molekyyligastronominen ruokaklubi järjestetään nyt toista kertaa Aistikattilassa maanantaina 8.11. klo 17-19. Marraskuun klubi-illassa pohditaan lihan sous vide -kypsennyksessä tapahtuvia muutoksia. Mielenkiintoisen parituntisen aikana osallistujat pääsevät keskustelemaan vapaamuotoisesti illan teemasta ja myös osallistumaan sokkotestiin, jossa lihanäytteet arvioidaan. Tervetuloa mukaan paikan päälle!

Marraskuussa paneudutaan sous vide -kypsennykseen

Seuraavassa klubi-illassa tutustutaan sous vide -kypsennysmenetelmään, joka on hiljalleen löytänyt tiensä ravintoloista ja ruokaharrastajien keittiöistä myös ihan kotikeittiöihin. Nimi sous vide viittaa tyhjiökypsennykseen, jonka ideana on kypsentää ruoka haluttuun lämpötilaan termostoidussa vesihauteessa. Esimerkiksi, jos haluaa medium-kypsän pihvin (sisälämpötila esim. 56 oC), vesihauteen lämpötila säädetään tuohon haluttuun sisälämpötilaan, ja lihan annetaan olla hauteessa niin kauan, kunnes liha on kauttaaltaan halutun lämpöinen.

Tutustu tarkemmin illan ohjelmaan Anu Hopian blogissa

Ruokaklubi järjestetään samaan aikaan sekä Helsingissä että Turussa, ja ajatuksia päästään vaihtamaan etäyhteydellä. Toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi paikan päälle Aistikattilaan!

Tapahtuma-aika ja -paikka:

Maanantai 8.11.2021 klo 17-19

Aistikattila
Medisiina D -rakennus
Kiinamyllynkatu 10
20520 Turku

Katso karttalinkki

Ilmoittautuminen:

Mukaan Aistikattilassa järjestettävään ruokaklubiin mahtuu 20 henkilöä. Ilmoittautuminen on käynnissä 8.11. klo 12 asti Turun yliopiston Konsta-järjestelmän kautta. Lisätietoja Turun tapahtumasta voi kysyä osoitteesta flavoria@utu.fi.


Mikä molekyyligastronominen ruokaklubi?

Molekyyligastronominen ruokaklubi eli MG klubi on Anu Hopian ja Tatu Lehtovaaran luotsaama LUONNONTIETEELLIS-GASTRONOMINEN RUOKAKLUBI, joka on avoin tapaaminen kaikille ruoasta kiinnostuneille. Klubitapaamisissa keskitytään tarkastelemaan ruokaa, ruoanlaittoa ja ruoasta nauttimista sekä luonnontieteelliseltä että gastronomiselta kantilta. Molekyyligastronomian hengessä siis mennään.

Klubia on järjestetty Helsingissä vuodesta 2009 alkaen, ja paikalle on ilmaantunut 6-60 ruokaharrastajaa ja -ammattilaista. Kaikki ruoasta kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita mukaan toimintaan!

Lokakuussa 2021 klubi järjestetään ensimmäistä kertaa kahdessa kaupungissa samaan aikaan.

Lue lisää klubista