Lokakuun Tieteellis-gastronomisessa ruokaklubissa aiheena perunalastut

Tieteellis-gastronomisessa ruokaklubissa perehdytään keskiviikkona 5.10. perunalastuihin. Turussa tilaisuus järjestetään Flavorian Aistikattilassa klo 17-19, ja mukaan mahtuu 25 ensimmäistä ilmoittautujaa. Tapahtuma järjestetään totuttuun tapaan samanaikaisesti Turussa ja Helsingissä, ja eri toteutuspaikkojen välille avataan etäyhteys.

Perunoita on Suomessa syöty vuosisatojen ajan, mutta varsinaiset perunalastut saapuivat tänne 1950-luvulla. Kotimainen sipsien valmistus alkoi Ahvenanmaalla vuonna 1970. Tänä päivänä suomalaiset syövät keskimäärin neljä kiloa sipsejä vuodessa. Kauppojen hyllyiltä löytää nykyään myös muun muassa viljasta tai juureksista valmistettuja vaihtoehtoja perinteisille perunalastuille. Tapaamisessa pohditaankin sitä, mitä kaikkea tiedetään perunalastuista ja niiden vaihtoehdoista.

Lue lisää pohjustusta illan aiheesta Anu Hopian blogista.

Tapahtuma-aika ja -paikka (Turun toteutus):

Keskiviikko 5.10.2022 klo 17-19

Aistikattila
Medisiina D -rakennus
Kiinamyllynkatu 10
20520 Turku

Mikä Tieteellis-gastronominen ruokaklubi?

Tieteellis-gastronominen ruokaklubi eli TG-klubi on Anu Hopian luotsaama avoin tapaaminen kaikille ruoasta kiinnostuneille. Klubitapaamisissa keskitytään tarkastelemaan ruokaa, ruoanlaittoa ja ruoasta nauttimista sekä luonnontieteelliseltä että gastronomiselta kantilta. Tapaamisia järjestetään pääsääntöisesti kerran kuukaudessa keskiviikkoisin.

Klubia on järjestetty Molekyyligastronomisen-ruokaklubin nimellä vuodesta 2009 alkaen Helsingissä, ja paikalle on ilmaantunut 6-60 ruokaharrastajaa ja -ammattilaista. Syksystä 2021 alkaen klubi-ilta on järjestetty samaan aikaan myös Turussa, Turun yliopiston Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskuksen toimesta. Turussa tapahtumista vastaavat pääsääntöisesti Pauliina Ojansivu ja Jaakko Räkköläinen – 5.10.2022 Pauliinaa sijaistaa Nora Logrén.

Lue lisää klubista

Ruokaklubin sähköpostilistalla kuulet ensimmäisenä uusista teemoista ja tapaamisista

TG-klubin Turun toteutukselle on perustettu oma sivu sekä sähköpostilista, jonka kautta tiedotamme uusista teemoista ja tapaamisista.

Pääset liittymään listalle klikkaamalla tästä.