Datankeruu linjastoilla
Tutkimustoiminnasta ravintolassa ja kahvilassa vastaa Turun yliopisto. Ravintolassa kertyy päivittäin dataa asiakkaiden lounasvalinnoista ja -määristä sekä tuotetusta lautashävikistä.
Asiakkaat voivat halutessaan ottaa käyttöön My Flavoria® -tutkimussovelluksen, jolloin oman annoksensa ravintotiedot voi tallentaa sovellukseen. Samalla data siirtyy yliopistolle tutkimuskäyttöön. Tutkimuksissa data analysoidaan ilman henkilötietoja.
Tutkimusmahdollisuudet ravintolassa
Flavorian ravintola tarjoaa monenlaisia tutkimusmahdollisuuksia, joista esimerkkejä ovat:
- pitkäaikaiseen tai tietyn aikavälin linjastodataan pohjautuva tutkimus
- kassadataan pohjautuva tutkimus
- erilaiset interventiot linjastolla tai biojätepisteellä
- uuden raaka-aineen tai aterian testaus aidossa valintatilanteessa linjastolla
- uuden teknologian testaus
- kuluttajatutkimukset.
Jos sinulla on idea, jonka haluaisit toteuttaa Flavoriassa, ota meihin rohkeasti yhteyttä. Tiimimme auttaa mielellään asetelmien suunnittelussa.
Julkaisuja ravintolassa tehdyistä tutkimuksista
Designing a Toolkit for Evaluating HCI Guidance Systems in Physical Spaces: Case of Flavoria Research Lunch Line
Koivunen, Lauri; Papalitsas, Aleksi; Khursheed, Muhammad Ismail; Akar, Ecem; Lehtojärvi, Susanna; Islas Sedano, Carolina A.; Järvi, Jaakko
CHI EA ’25: Proceedings of the Extended Abstracts of the CHI Conference on Human Factors in Computing Systems. Article No.: 668, Pages 1 – 10
Sensory characteristics of a place: The development of the sensory walk questionnaire.
Pohjanheimo, Terhi; Hopia, Anu (2023)
Nudging Finnish Adults into Replacing Red Meat with Plant-Based Protein via Presenting Foods as Dish of the Day and Altering the Dish Sequence.
Nykänen, Esa-Pekka; Hoppu, Ulla; Löyttyniemi, Eliisa; Sandell, Mari
Nutrients 2022, 14, 3973
Camera-Based Meal Type and Weight Estimation in Self-Service Lunch Line Restaurants.
Sarapisto, Teemu; Koivunen, Lauri; Mäkilä, Tuomas; Klami, Arto; Ojansivu, Pauliina
12th International Conference on Pattern Recognition Systems (ICPRS), 2022
Increasing Customer Awareness on Food Waste at University Cafeteria with a Sensor-Based Intelligent Self-Serve Lunch Line.
Koivunen, Lauri; Laato, Samuli; Rauti, Sampsa; Naskali, Juhani; Nissilä, Petri; Ojansivu, Pauliina; Mäkilä, Tuomas; Norrdal, Mari
International Conference on Engineering, Technology and Innovation (ICE) -seminaariartikkeli