Lounasravintola

Flavorian lounasravintolassa kerätään tutkimusdataa ruokailun yhteydessä viidellä älykkäällä linjastolla. Kaikkien ruokakomponenttien kohdalla on omat vaa’at, joilla asiakkaat voivat punnita ottamansa ruoat. Ruokien yläpuolella on myös näytöt, jotka opastavat punnitsemisessa.

Datankeruu linjastoilla

Tutkimustoiminnasta ravintolassa ja kahvilassa vastaa Turun yliopisto. Ravintolassa kertyy päivittäin dataa asiakkaiden lounasvalinnoista ja -määristä sekä tuotetusta lautashävikistä.

Asiakkaat voivat halutessaan ottaa käyttöön My Flavoria® -tutkimussovelluksen, jolloin oman annoksensa ravintotiedot voi tallentaa sovellukseen. Samalla data siirtyy yliopistolle tutkimuskäyttöön. Tutkimuksissa data analysoidaan ilman henkilötietoja.

Lue lisää My Flavoria® -sovelluksesta

Tutustu Flavorian datakatalogiin

Tutkimusmahdollisuudet ravintolassa

Flavorian ravintola tarjoaa monenlaisia tutkimusmahdollisuuksia, joista esimerkkejä ovat:

  • pitkäaikaiseen tai tietyn aikavälin linjastodataan pohjautuva tutkimus
  • kassadataan pohjautuva tutkimus
  • erilaiset interventiot linjastolla tai biojätepisteellä
  • uuden raaka-aineen tai aterian testaus aidossa valintatilanteessa linjastolla
  • uuden teknologian testaus
  • kuluttajatutkimukset.

Jos sinulla on idea, jonka haluaisit toteuttaa Flavoriassa, ota meihin rohkeasti yhteyttä. Tiimimme auttaa mielellään asetelmien suunnittelussa.

Julkaisuja ravintolassa tehdyistä tutkimuksista

Designing a Toolkit for Evaluating HCI Guidance Systems in Physical Spaces: Case of Flavoria Research Lunch Line

Koivunen, Lauri; Papalitsas, Aleksi; Khursheed, Muhammad Ismail; Akar, Ecem; Lehtojärvi, Susanna; Islas Sedano, Carolina A.; Järvi, Jaakko

CHI EA ’25: Proceedings of the Extended Abstracts of the CHI Conference on Human Factors in Computing Systems. Article No.: 668, Pages 1 – 10

See the publication

Sensory characteristics of a place: The development of the sensory walk questionnaire.

Pohjanheimo, Terhi; Hopia, Anu (2023)

Tutustu julkaisuun

Nudging Finnish Adults into Replacing Red Meat with Plant-Based Protein via Presenting Foods as Dish of the Day and Altering the Dish Sequence.

Nykänen, Esa-Pekka; Hoppu, Ulla; Löyttyniemi, Eliisa; Sandell, Mari

Nutrients 2022, 14, 3973

Tutustu julkaisuun

 

Camera-Based Meal Type and Weight Estimation in Self-Service Lunch Line Restaurants.

Sarapisto, Teemu; Koivunen, Lauri; Mäkilä, Tuomas; Klami, Arto; Ojansivu, Pauliina​

12th International Conference on Pattern Recognition Systems (ICPRS), 2022

Tutustu julkaisuun

Increasing Customer Awareness on Food Waste at University Cafeteria with a Sensor-Based Intelligent Self-Serve Lunch Line.

Koivunen, Lauri; Laato, Samuli; Rauti, Sampsa; Naskali, Juhani; Nissilä, Petri; Ojansivu, Pauliina; Mäkilä, Tuomas; Norrdal, Mari

International Conference on Engineering, Technology and Innovation (ICE) -seminaariartikkeli

Tutustu artikkeliin