Tutkimuksen tekeminen Flavoriassa

Flavoria on avoin tutkimusalusta, jota voivat hyödyntää Turun yliopiston lisäksi myös muut oppi- ja tutkimuslaitokset tieteenalasta riippumatta. Me tarjoamme tilat ja teknologian, joiden ympärille tutkijat tai tutkimusryhmät voivat rakentaa asetelmansa. Tukena suunnittelussa ja käytännön asioissa on Flavorian asiantunteva tiimi.

Tutkimusvalmistelujen kulku:

1

Alkutapaaminen

 

Ota yhteyttä Flavorian koordinaattoriin ja sovi esittelyaika tai etätapaaminen. Tapaamisen aikana käydään läpi tutkimusidea ja Flavorian tarjoamat mahdollisuudet sekä tarvittaessa kartoitetaan mahdollisen tutkimuksen ajankohta.

Alkutapaaminen ei sido sinua mihinkään.

2

Sopimukselliset asiat

 

Kaikkien Flavoriaa hyödyntävien tutkijoiden tai tutkimusryhmien kanssa tehdään projektisopimus, jossa määritellään mm. tutkimuksen ajankohta, kesto, käytettävä tila ja/tai data sekä tutkimuksen maksullisuus. Flavorian kumppanitiedekuntien edustajille Flavorian tilojen ja datan käyttö on maksutonta. Ravintolatoimijan (Sodexo) työpanos ja mahdolliset lisäresurssit (esim. tutkimusavustajat) hinnoitellaan erikseen.

Tutkija/tutkimusryhmä on vastuussa eettisen toimikunnan lausunnon hakemisesta tutkimusta varten.

3

Käytännön valmistelut ja tutkimusasetelman testaus

 

Flavorian asiantunteva tiimi auttaa tutkimuksen käytännön valmisteluissa. Asetelma testataan yleensä etukäteen, jotta datankeruu sujuu ongelmitta ennen varsinaisen tutkimusjakson aloittamista.

Tutkittavien rekrytoinnissa voidaan hyödyntää Flavorian sähköisiä kanavia, mutta tutkija vastaa materiaalien, kuten mainosten, tutkimustiedotteiden ja tietosuojaselosteiden, tuottamisesta.

 

4

Datankeruu ja datan luovuttaminen tutkimusjakson jälkeen

 

Tutkimus toteutetaan Flavoriassa sovittuna ajankohtana.

Mikäli tutkimuksessa tarkastellaan Flavorian dataa, se luovutetaan tutkijalle projektisopimuksen mukaisesti tutkimusjakson jälkeen.

5

Raportointi tutkimuksen päätyttyä

 

Tutkimuksen jälkeen tutkija raportoi Flavorian datan käytöstä ja tutkimusalustalla tehdyistä julkaisuista. Tieteelliset julkaisut tulee lähettää ennen esitarkastusta Flavorian tutkimuskoordinaattorille osoitteeseen flavoria@utu.fi.

Tutkimusympäristöt

Flavoriassa tutkimusta voi tehdä lounasravintolassa, kahvilassa ja moniaistitila Aistikattilassa.

Lue lisää

Case-esimerkit

Oletko kiinnostunut tutkimuksista, joita Flavoriassa on tehty? Tutustu case-esimerkkeihin!

Lue lisää

Julkaisut

Osa Flavoria-aiheisista julkaisuista on nyt koottu omalle sivulleen. Tutustu ja inspiroidu!

Tutustu julkaisuihin

Ota yhteyttä

Mikäli olet kiinnostunut kuulemaan tutkimusmahdollisuuksista tarkemmin tai sinulla on muuta kysyttävää, ota rohkeasti yhteyttä Flavorian tiimiin:

flavoria@utu.fi